De akte van overlijden opmaken

Wanneer iemand overlijdt, dan moet dit aangegeven worden bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dit gebeurt in de gemeente waar de persoon overleden is. Bij de burgerlijke stand zorgen ze er dan voor dat de akte van overlijden wordt opgemaakt. Hiervan krijgt u dan een uittreksel. Dit zult u nodig hebben om bij veel (officiële) instanties het overlijden door te geven. Denk bijvoorbeeld aan de bank, abonnementen die de overledene had of de zorgverzekering. Wanneer een een familielid of dierbare van u overlijdt, dan zijn er een hoop zaken die er geregeld moeten worden. Als uitvaartverzorging kunnen wij een hoop van deze dingen van u overnemen.

 

Geen zorgen over de akte van overlijden

Wanneer u door ons de uitvaart van de overledene laat verzorgen dan zorgen wij ervoor dat de aangifte van overlijden geregeld wordt. U krijgt dan van ons de akte van overlijden waarmee u dus andere zaken die nog geregeld moeten worden, op orde kunt maken. In deze moeilijke tijd maken wij u het graag zo makkelijk mogelijk. Niet alleen nemen wij de nodige zaken van u over, wanneer u vragen heeft over wat u bijvoorbeeld allemaal moet regelen of andere zaken omtrent de uitvaart, dan beantwoorden wij deze uiteraard voor u. Deze periode is al zwaar genoeg voor u, familieleden en vrienden van de overledene, wij zorgen ervoor dat het voor iedereen makkelijker wordt.

 

Kosten akte van overlijden

De kosten van het op laten maken van de akte van overlijden zijn rond de € 15,00.

 

Zelf de akte van overlijden aanvragen

Uiteraard is het ook mogelijk om de akte van overlijden zelf aan te vragen. De een vindt het prettig om veel dingen zelf te regelen, een ander geeft het liever uit handen. Wij zijn hier om aan uw wensen te voldoen. Wij nemen graag dingen, zoals het aanvragen van de akte van overlijden, van u over, maar u kunt dit dus ook zelf regelen. Die keuze is geheel aan u.

 

Terug naar: uitvaart regelen