Een passende grafkist kiezen

Na het overlijden is het aan de familie om een goede grafkist uit te kiezen. Meestal is het zo dat u hierin veel keus heeft en u kunt dus een grafkist kiezen die helemaal aansluit op uw wensen. Het assortiment van Holtland Uitvaartzorg bestaat uit massief populierenhouten, massief eikenhouten en massief mahoniehouten kisten, maar ook kisten van spaanplaat met eiken fineer en volledig kartonnen kisten.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een grafkist een bepaalde kleur te geven als dat de wens van uw dierbare was. Ook is het mogelijk om een grafkist te laten beschilderen. U kunt de kist zo persoonlijk maken als u wilt. Voor velen is dit dan ook een hele mooie manier om afscheid te nemen. De binnenkant van de kist kan ook voor elke overledene anders zijn. Het enige waar u goed op moet letten is dat er geen metaal of kunststof aan de kist zit, dat is namelijk verboden.

 

Zelf de uitvaartkist ontwerpen

Wanneer u liever geen traditionele uitvaartkist wilt gebruiken is het ook mogelijk om een uitvaartkist te ontwerpen. Hiermee heeft u altijd een unieke kist waarin uw dierbare wordt begraven. Ook voor de crematie is het noodzakelijk om een kist te regelen. Iedereen moet ergens in worden begraven of gecremeerd. Een persoonlijke kist kan heel betekenisvol zijn en kan door de familie zelf of door een kunstenaar worden gemaakt.

 

De kosten van een grafkist

Een grafkist is één van de belangrijkste begrafeniskosten. Wanneer u kiest voor een zelf ontworpen model is het helemaal aan de kunstenaar hoeveel geld het gaat kosten. Wanneer u echter kiest voor een traditionele kist kunt u voor het basismodel zo’n € 300,00 tot € 600,00 rekenen. Wij kunnen zelfs een nette grafkist leveren voor € 500,00. Bij een wat meer luxe uitvoering betaalt u vaak rond de € 1.500,00.

 

Terug naar: uitvaart regelen