Opbaren thuis, in een uitvaartcentrum of ergens anders

Veel mensen kiezen er voor wanneer hun dierbare is overleden zij hem of haar op te baren. Opbaren kan thuis, maar ook bij in het plaatselijke rouwcentrum. Was er een bepaalde plaats zeer dierbaar voor de overledene? Dan kunt u er ook voor kiezen om hem of haar hier op te baren. In een kerk bijvoorbeeld, maar ook een clubhuis of een verenigingsgebouw bieden vaak de mogelijkheid om uw dierbare op te baren. Holtland Uitvaartzorg kan dit voor u regelen. Wanneer er geen thanatopraxie is toegepast op het lichaam, zal het gekoeld moeten worden. Kiest u voor het opbaren van de overledene thuis? Dan zijn er speciale koelingen waarvan wij u kunnen voorzien. Hiermee kunt u het huis en het lichaam op de juiste temperatuur houden.

 

Verschillende manieren van opbaren

Naast verscheidene locaties kunt u ook voor verschillende manieren kiezen om uw overleden dierbare op te baren. Dit kan bijvoorbeeld in bed, in een kist of op een opbaarplank. Daarnaast kan er gekozen worden voor verschillende zaken om de opbaring aan te kleden. Denk aan bloemen, kaarsen en muziek. Ook kan er gekozen worden voor persoonlijke voorwerpen. Wij kunnen u helpen met het uitkiezen van de manier waarop u de overledene wilt opbaren.

 

Een combinatie van opbaren

Van alle opties die er mogelijk zijn, hoeft u niet per se een keuze te maken. Het is een mogelijkheid om een combinatie te maken van de bovenstaande mogelijkheden. Uiteraard staan wij u graag bij om de beste keuze te maken. De verschillende locaties hebben hun voor- en nadelen. Kiest u voor thuis opbaren? Dan kunt u op ieder moment bij de overledene zijn. Wanneer u kiest voor een rouwcentrum hoeft u zelf niets te regelen op het gebied van koelingselementen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die er voor het opbaren van de overledene zijn.

 

Terug naar: uitvaart regelen