Rouwadvertentie opstellen

Nadat een dierbare is overleden, is het gebruikelijk om dit aan te kondigen via een rouwadvertentie. Met een rouwadvertentie stelt u uw omgeving op de hoogte van een overlijden. Mocht u bang zijn iemand te vergeten uit te nodigen in deze moeilijke periode, dan kunt u de rouwadvertentie ook gebruiken als uitnodiging, door dit specifiek te vermelden.

 

De juiste krant voor het plaatsen van een rouwadvertentie

Veel mensen kiezen voor het plaatsen van een rouwadvertentie in een regionale krant of huis-aan-huis blad. Hiermee bereikt u een grote groep. Een rouwadvertentie plaatsen kost altijd geld. Het is dus verstandig om van te voren de tarieven op te vragen. Holtand Uitvaartzorg kan u helpen bij het kiezen van de juiste krant.

 

Voorbeelden van een rouwadvertentie

Niet alleen het kiezen van de krant, maar ook het samenstellen van de tekst is van belang. Wij hebben hiermee veel ervaring en kunnen samen met u de mogelijkheden bespreken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gedicht of een gezegde. U kunt de tekst zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Wanneer u geen inspiratie heeft kunnen wij samen met u kijken naar voorbeelden van andere rouwadvertenties.

 

Gebruik maken van symbolen in een rouwadvertentie

Vaak ziet u op een rouwadvertentie symbolen staan. Hierdoor kunt u zonder veel tekst toch een duidelijke boodschap overbrengen en uw band met de overledene kenbaar maken. Denk bijvoorbeeld aan een witte duif voor liefde en vrede, een hartje voor vriendschap of een kruis voor eeuwig leven. Op deze manier kunt u een mooie laatste gedachte laten zien en de rouwadvertentie heel persoonlijk maken. Wij kunnen u informeren over deze symbolen en de verschillende betekenissen, zodat er geen fouten in de advertentie komen te staan.

 

Terug naar: uitvaart regelen