Rouwkaarten om uw naasten in te lichten van het overlijden van uw dierbare

Meestal wordt bij een overlijden een rouwbrief of rouwkaart verstuurd naar familieleden, vrienden, buren, collega’s en kennissen. Het is belangrijk dat u op tijd begint, omdat vrienden en familie door de rouwkaart op de hoogte worden gebracht van een overlijden. Wanneer bijvoorbeeld kennissen en vrienden vanuit het buitenland over moeten komen voor de uitvaart, dan moeten zij op tijd op de hoogte worden gesteld. Een rouwkaart hoeft tegenwoordig niet meer in het zwart/wit te worden opgemaakt. Er zijn veel mogelijkheden om de rouwkaart een persoonlijk tintje te geven.

 

Voorbeelden van rouwkaarten

Steeds vaker worden rouwkaarten ook in kleur bedrukt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor mooie afbeeldingen of een foto. Bij Holtland Uitvaartzorg hebben wij veel voorbeelden van rouwkaarten/-brieven zodat u weet wat de mogelijkheden zijn. U kunt samen met ons een mooie, passende tekst uitzoeken als u dat prettig vindt.

 

Wat moet er op een rouwkaart staan?

Op een rouwkaart staat altijd de volgende informatie. De geboorte- en overlijdensdatum en eventueel de leeftijd. Het adres van de locatie waar de begrafenis of de crematie plaatsvindt moet ook worden vermeld evenals het correspondentieadres en of er prijs wordt gesteld op een bezoek. In veel gevallen is het mogelijk om afscheid te nemen wanneer iemand ligt opgebaard. Daarnaast kunt u speciale rouwzegels kopen voor de kaarten. Het is voor het postkantoor en voor de ontvanger dan meteen duidelijk dat het gaat om rouwpost.

 

Terug naar: uitvaart regelen