Uitvaartmuziek voor een begrafenis of crematie

Muziek kan een belangrijk onderdeel zijn van een uitvaart. Vaak wordt er dan gekozen voor uitvaartmuziek die past bij diegene die is overleden. Uw dierbare heeft wellicht zelf al tijdens het leven laten weten welke muziek gedraaid moet worden, maar mocht dit niet zo zijn dan weet u of de naaste familie vast wel passende liedjes of een mooi muziekstuk uit te kiezen. U moet er wel rekening mee houden dat de uitvaartmuziek vaak de sfeer bepaalt en dat het dus heel verstandig is om hier goed over na te denken. Het kan ook al snel te druk zijn, waardoor de anderen die aan het rouwen zijn zich ongemakkelijk kunnen voelen.

 

Verschillende soorten uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek is voor elke begrafenis of crematie verschillend. Meestal wordt er toch klassieke muziek opgevoerd, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie ballad of het lievelingsnummer van de overledene. Naast de keuze van de muziek moet u ook goed nadenken over de momenten waarop u de muziek ten gehore brengt. Voor velen is het daarnaast belangrijk om uit te kunnen leggen waarom nou juist deze muziek is gekozen. Het kan goed zijn om hiermee de wens van de overledene zelf kenbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld door de ceremoniemeester worden verteld voordat de muziek begint. Van te voren kunt u hier over praten met Holtland Uitvaartzorg.

 

Live muziek tijdens de uitvaart

Naast muziek die gespeeld wordt vanaf een opname is het ook heel goed mogelijk om tijdens de begrafenis of crematie live muziek te spelen. Voor iedereen kan dit anders zijn. Een mooi pianospel of juist het bespelen van het instrument van de overledene. Weet u echt niet welke uitvaartmuziek u moet kiezen? Dan kunt u inspiratie opdoen op één van de vele websites die speciaal hiervoor gemaakt zijn.

 

Terug naar: uitvaart regelen