Wilsbeschikking opstellen om uw laatste wensen op te stellen

Heeft u duidelijk voor ogen hoe uw uitvaart eruit moet zien? Dan kunt u uw wensen en voorkeuren in een wilsbeschikking laten vastleggen. Verwar dit echter niet met een testament. In een testament laat u vastleggen wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. Dit laat u bij een notaris doen. Holtland Uitvaartzorg kan u helpen met het opstellen van uw wilsbeschikking. Hierin neemt u op of u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd wilt worden, hoe u wilt dat de uitvaart verloopt en wat voor grafsteen u wilt of waar u wilt dat uw as verstrooid wordt.

 

De uitvoering van uw wilsbeschikking

Het opstellen van uw wilsbeschikking gebeurt vaak in de aanwezigheid van een tweede persoon. Wanneer u uw wensen en voorkeuren voor uw uitvaart heeft vastgelegd, dateert en ondertekent u het. Aan de hand hiervan kan uw familie uw begrafenis of crematie regelen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om van tevoren al bepaalde kosten voor uw uitvaart te maken. Denk hierbij aan het uitkiezen van uw urn of uitvaartkist. Wanneer u hier een bepaald idee over heeft, is het eenvoudig om dit in uw wilsbeschikking vast te laten leggen.

 

Verminder de zorgen van uw nabestaanden met de wilsbeschikking

Wanneer u overlijdt, is dat een verdrietige en emotionele aangelegenheid voor uw familie en vrienden. Zij willen graag op gepaste manier afscheid van u nemen. U kunt zich voorstellen dat het maken van de juiste keuzes voor de uitvaart lastig voor ze kan zijn. Door uw wensen en voorkeuren op te stellen in een wilsbeschikking maakt u het ze een stuk eenvoudiger en zij zijn ervan verzekerd dat u het afscheid krijgt dat u voor ogen heeft. Weet u niet precies wat u wilt, maar heeft u wel losse ideeën? Dan kunt u dit ook laten vastleggen en later andere zaken toevoegen. Wij helpen u hier graag bij.

 

Laat nu uw uitvaartwensen vastleggen

U kunt vrijblijvend een voorbespreking uitvaart aanvragen. Wij kunnen dan samen met u, uw wensen laten vastleggen. U kunt hier alvast bekijken waarbij u aan moet denken.

 

Terug naar: uitvaart regelen