wat kost een uitvaartWat kost een uitvaart in 2023? Gemiddelde uitvaartkosten van overlijden

Wat kost een uitvaart in 2023? De uitvaartkosten voor een mooie en vooral ook persoonlijke uitvaart kunnen best hoog oplopen. Het is voor veel mensen heel vervelend wanneer de uitvaartkosten zo hoog worden dat ze het eigenlijk niet goed kunnen betalen. Als nabestaande wilt u uiteraard toch een hele mooie uitvaart regelen voor uw dierbare. Het is dan goed om te kijken naar de mogelijkheden. Wat een uitvaart kost in 2023 ligt helemaal aan de soort uitvaart die u voor ogen heeft. Een belangrijke vraag hierbij is: gaat het om een begrafenis of om een crematie? De begrafeniskosten zijn anders dan kosten van een crematie. In beide geven wij inzicht.

uitvaartkosten, kosten uitvaartGemiddelde kosten uitvaart 2023

De overkoepelende organisatie uitvaart.nl heeft een goede module hiervoor ontwikkeld om u inzicht te geven in de gemiddelde uitvaartkosten in 2023. De gemiddelde uitvaartkosten zijn toch al gauw € 6.500,00. U kunt deze module hier bekijken. Maar let op! Dit zijn niet de kosten van een uitvaart die Holtland Uitvaartzorg berekent. Lees hieronder meer.

Besparen op uitvaartkosten? Mogelijk bij Holtland Uitvaartzorg

Naast dat Holtland Uitvaartzorg zeer scherpe tarieven berekent bestaat tevens de mogelijkheid om zelf heel veel zaken te regelen bij een uitvaart. Om de uitvaartkosten zo laag mogelijk te houden kunt u bijvoorbeeld de catering zelf doen of door familie laten regelen. Een uitvaart zelf regelen scheelt veel. Een ander voorbeeld van uitvaartkosten is bijvoorbeeld het inhuren van speciale volgauto’s achter de rouwauto. U kunt er voor kiezen om met eigen auto’s achter de rouwauto aan te rijden. Ook dit scheelt in de uitvaartkosten.

Wij kunnen de goedkoopste uitvaart voor u regelen.

Kosten uitvaart aftrekbaar

Zijn kosten van een uitvaart aftrekbaar? Ja, tot op zekere hoogte. Meer informatie over kosten uitvaart aftrekbaar.

Een dekkende uitvaartverzekering

Veel mensen hebben tijdens hun leven een uitvaartverzekering afgesloten en weten dan zeker dat ze de begrafenis of crematie krijgen die ze voor ogen hebben. Ook voor u als nabestaande is dit heel fijn, omdat u dan weet dat de uitvaart betaald kan worden. Alles is van te voren begroot en wellicht zijn de uitvaartwensen vastgelegd in een wilsbeschikking. Kies dus altijd voor een goede uitvaartverzekering.

Wat kost een uitvaart in 2023 precies bij Holtland Uitvaartzorg?

U kunt vrijblijvend een voorbespreking uitvaart aanvragen. Tijdens dit gratis advies gesprek kunnen wij u volledig informeren wat een uitvaart kost in 2023, maar ook wat te doen bij overlijden en hoe onze uitvaartverzorging u bij kan staan.