kosten uitvaart aftrekbaarZijn de kosten van een uitvaart aftrekbaar in 2021?

Kosten uitvaart aftrekbaar? Tot 2009 was het mogelijk om de uitvaartkosten af te trekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. U kunt de kosten van een overlijden nog wel aftrekken van de nalatenschap in de aangifte van de erfbelasting. Zijn kosten van een uitvaart aftrekbaar in 2021? Tot op zekere hoogte is het antwoord op deze vraag dus ja, maar u kunt de kosten die u voor een uitvaart maakt dus niet meer bij uw inkomstenbelasting aangeven.

 

Kosten uitvaart aftrekbaar bij aangifte erfbelasting 2021

Wanneer u de aangifte erfbelasting in 2021 doet, dan zijn de kosten van de uitvaart aftrekbaar. Denk hierbij aan de kosten van de voorbereiding, rouwkaarten en bloemen, maar ook de kosten voor een condoleance register en bijvoorbeeld het versturen van dankbetuigingen. U mag kosten die niet onder de uitvaart vallen niet aftrekken. U begrijpt dat het daarom belangrijk is om te weten welke uitvaartkosten wel en niet onder de noemer overlijdenskosten vallen.

uitvaartkosten aftrekbaar, kosten uitvaart aftrekbaarVoorwaarden om uitvaartkosten te mogen aftrekken

De kosten zijn daarnaast alleen aftrekbaar wanneer deze niet gedekt worden door uw (uitvaart)verzekering. Een van de voorwaarden is ook dat de kosten gedragen worden door de erfgenamen. Wanneer dat het geval is, zijn de kosten van de uitvaart aftrekbaar. De kosten die hier uiteraard onder vallen zijn de kosten die gemaakt worden om de overledene een waardige begrafenis of crematie te geven. Let er echter op dat de kosten niet bovenmatig mogen zijn. Dit wordt bepaald aan de hand van de stand en het vermogen van de overledene.

 

 

Wilt u weten wat u financieel te wachten staat?

Een uitvaart kan veel geld kosten. Het hoeft echter geen schok te zijn wanneer u hier van te voren rekening mee houdt. Voor de nabestaanden kan het vervelend zijn om opeens veel geld te moeten betalen, daarom is het goed om hier van te voren al over na te denken. U kunt vrijblijvend een voorbespreking uitvaart aanvragen. Tijdens dit gratis advies gesprek kunnen wij u volledig informeren over wat een uitvaart kost, hoe u zich het beste kunt verzekeren en of de kosten van een uitvaart aftrekbaar zijn. U weet dan ook wat te doen bij overlijden en hoe onze uitvaartverzorging u bij kan staan.