wat kost een begrafenis, begrafeniskostenWat kost een begrafenis in 2023? Overzicht van gemiddelde begrafeniskosten

Wat kost een begrafenis? Dit is afhankelijk van uw wensen. Er zijn een aantal begrafeniskosten die altijd terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rouwauto. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten voor grafrechten wanneer uw dierbare begraven wordt. In gemeente Kampen zijn de kosten van grafrechten anders dan bijvoorbeeld in gemeente Noordoostpolder.

Gemiddelde kosten begrafenis 2023 bij Holtland Uitvaartzorg

Hieronder vindt u een overzicht van gemiddelde begrafenis kosten 2023 (zie ook OVERZICHT BEGRAFENISKOSTEN (PDF) die worden berekend door Holtland Uitvaartzorg. Wij hanteren zeer scherpe tarieven waardoor de prijs van een begrafenis relatief goedkoop bij ons te noemen is. Sterker nog, wij kunnen u de goedkoopste uitvaart bieden.

Kosten regeling en begeleiding van de totale begrafenis door Holtland Uitvaartzorg € 1.425,00
Grafkist, vanaf € 625,00
Verzorgen van de overledene (eventueel samen met familie) € 150,00
Rouwrijden op dag van begrafenis binnen woonplaats (statievervoer) € 259,00
Overbrengen van de overledene naar kerk binnen woonplaats € 259,00
50 standaard rouwbrieven incl. Post NL verzendset en porti € 288,00
Gebruik condoleanceregister € 38,00
Opbaring thuis met gebruik van kist- of bedkoeling € 465,00
Kosten uittreksel uit overlijdensakte gemeente € 15,70
Advertentie in krant of huis-aan-huis blad € 475,00
Verzorgen en opmaken van liturgieën voor de rouwdienst € 225,00
Kosten koopgraf met 20 jaar grafrechten en grafdelven € 2.200,00
4 dragers op de begraafplaats € 360,00
Gebruik van een volgauto € 225,00
Groot bloemstuk bij de uitvaart € 205,00
100 consumpties (koffie en cake) na de begrafenis € 590,00
50 dankbetuigingkaartjes na de begrafenis incl. Post NL verzendset en porti € 225,00
Dankbetuigingadvertentie in krant na de begrafenis (gemiddeld) € 205,00
TOTALE GEMIDDELDE KOSTEN* € 6.500,00*

* De kosten van een koopgraf kunnen sterk verschillen. Tevens zijn de kosten gebaseerd op als u 50 personen persoonlijk informeert en uitnodigt voor de begrafenis, alsmede dat de opbaring van de overledene thuis gebeurt en niet in een uitvaartcentrum. Ook de kosten voor een grafmonument zijn hierin niet meegenomen. Een grafmonument kost gemiddeld € 2.400,00. Meer informatie over grafsteen prijzen.

Bespaar op begrafeniskosten

1.000,00

Minimaal

Bij Holtland Uitvaartzorg bestaat de mogelijkheid om zelf heel veel zaken te regelen zodat u flink op de begrafeniskosten bespaart. Zo hoeft u niet perse volgauto’s in te huren. En u kunt in plaats van ingehuurde dragers ook de kist zelf of door familie laten dragen. Maar ook de catering zelf verzorgen kan veel geld schelen. Een bloemstuk kunt u ook zelf regelen. Een dankbetuigingadvertentie in de krant na de begrafenis hoeft niet perse. Stel dat u dat u deze zaken zelf zou regelen en/ of achterwege zou laten dan bespaart u minimaal € 1.000,00 aan begrafeniskosten.

begrafeniskosten, prijs begrafenis

Als het een ‘grote’ begrafenis betreft dan kunnen de begrafeniskosten de pan uit rijzen. Er zijn dan tal van zaken die geregeld moeten worden. Meer informatie over uitvaart regelen.

Kosten begrafenis aftrekbaar

Zijn kosten van een begrafenis aftrekbaar? Ja, voor een deel. Meer informatie over kosten uitvaart aftrekbaar.

Bij leven een graf kopen

Sommige mensen willen graag ‘bij leven’ al een graf kopen op een bepaalde begraafplaats. Dit is bijna niet mogelijk. Via de ‘Stichting Beheer Graven’ waar wij veel mee samenwerken, bestaat misschien de mogelijkheid om dit te realiseren. Ook als mensen geen kinderen of andere nabestaanden hebben, of als deze ver weg wonen, wordt veel gebruik gemaakt van deze stichting om toch zorgvuldig met graven van families om te gaan. Het betreft hier vaak specifieke zaken en maatwerk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Een goede begrafenisverzekering afsluiten

Om de begrafeniskosten bij uw overlijden voor nabestaanden zo laag mogelijk te houden, kunt u tijdens uw leven al een begrafenisverzekering afsluiten. Hierdoor bepaalt u helemaal zelf hoe alles geregeld moet worden. Het is echter wel belangrijk om in de gaten te houden of uw wensen jaren later nog steeds aansluiten bij hetgeen u bent overeengekomen. Het is natuurlijk zonde wanneer u geen wijzigingen doorgeeft bij uw begrafenisverzekeraar. Met een goede begrafenisverzekering weet u zeker dat u niemand belast met uw begrafeniskosten.

Wat kost een begrafenis in 2023 precies bij Holtland Uitvaartzorg?

Een begrafenis kan veel geld kosten. Het hoeft echter geen schok te zijn wanneer u hier van te voren rekening mee houdt. Voor de nabestaanden kan het vervelend zijn om opeens veel geld te moeten betalen, daarom is het goed om hier van te voren al over na te denken. U kunt vrijblijvend een voorbespreking uitvaart aanvragen. Tijdens dit gratis advies gesprek kunnen wij u volledig informeren wat een begrafenis kost, maar ook wat te doen bij overlijden en hoe onze uitvaartverzorging u bij kan staan.