wat kost een crematie, kosten crematieWat kost een crematie in 2023? Overzicht gemiddelde kosten crematie

Wat kost een crematie? Dit is voornamelijk afhankelijk of u een ceremonie wilt houden of kiest voor een technische crematie. Bij een technische crematie wordt de overledene in het crematorium direct naar de crematieruimte gebracht. Er vindt geen bijeenkomst vooraf plaats of een koffietafel achteraf. De crematiekosten zijn dan lager. Bij een crematie moet u rekenen op een aantal vaste kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor de bloemen, de kist en de rouwkaarten.

Gemiddelde kosten crematie 2023 bij Holtland Uitvaartzorg

Hieronder vindt u een overzicht van gemiddelde crematie kosten 2023 (zie ook OVERZICHT CREMATIEKOSTEN (PDF) die worden berekend door Holtland Uitvaartzorg. Wij hanteren zeer scherpe tarieven waardoor de prijs van een crematie relatief goedkoop bij ons te noemen is. Sterker nog, wij kunnen u de goedkoopste uitvaart bieden.

Kosten regeling en begeleiding van de totale crematie door Holtland Uitvaartzorg € 1.425,00
Crematiekist, vanaf € 625,00
Overbrengen overledene van ziekenhuis in Zwolle naar woonhuis € 259,00
Verzorgen van de overledene (eventueel samen met familie) € 150,00
Overbrengen overledene naar crematorium binnen woonplaats € 259,00
Kosten cremeren berekend door crematorium € 1.705,00
50 standaard rouwbrieven incl. Post NL verzendset en porti € 288,00
Gebruik condoleanceregister € 38,00
Opbaring thuis met gebruik van kist- of bedkoeling € 465,00
Kosten uittreksel uit overlijdensakte gemeente € 15,70
Advertentie in krant of huis-aan-huis blad € 475,00
Verzorgen en opmaken van liturgieën voor de crematieplechtigheid € 225,00
Gebruik van een volgauto € 225,00
Groot bloemstuk bij de crematie € 205,00
100 consumpties (koffie en cake) na de crematie € 675,00
50 dankbetuigingkaartjes na de crematie incl. verzendkosten € 225,00
Dankbetuigingadvertentie in krant na de crematie (gemiddeld) € 205,00
TOTALE GEMIDDELDE KOSTEN* € 6.000,00

* Deze kosten zijn gebaseerd op als u 50 personen persoonlijk informeert en uitnodigt voor de crematie, alsmede dat de opbaring van de overledene thuis gebeurt en niet in een uitvaartcentrum. Ook betreft het hier een reguliere crematie en geen technische crematie.

Bespaar op crematiekosten

650,00

Minimaal

crematiekosten, kosten crematieBij Holtland Uitvaartzorg bestaat de mogelijkheid om zelf heel veel zaken te regelen zodat u flink op de crematiekosten bespaart. Zo hoeft u niet perse volgauto’s in te huren. Ook de catering zelf verzorgen kan veel geld schelen. Een bloemstuk kunt u ook zelf regelen. Een dankbetuigingadvertentie in de krant na de crematie hoeft niet perse. Stel dat u dat u deze zaken zelf zou regelen en/ of achterwege zou laten dan bespaart u minimaal € 650,00 aan crematiekosten.

Als het een ‘grote’ crematieceremonie betreft dan kunnen de crematiekosten de pan uit rijzen. Er zijn dan tal van zaken die geregeld moeten worden. Meer informatie over uitvaart regelen.

Na de crematie

Wanneer de crematie plaats heeft gevonden kunt u na gaan denken over het verstrooien van de as. Dit kost gemiddeld € 100,00. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de as bij u te houden in een mooie urn. Deze kosten zijn tussen de € 300,00 en € 500,00 euro. Een derde optie is om een plek in een urnenmuur te huren of de urn bij te zetten in een urnengraf. Deze kosten kunnen sterk verschillen.

Kosten crematie aftrekbaar

Zijn kosten van een crematie aftrekbaar? Ja, als u aangifte doet van erfbelasting. Meer informatie over kosten uitvaart aftrekbaar.

Een dekkende uitvaartverzekering

Veel mensen hebben tijdens hun leven een uitvaartverzekering afgesloten en weten dan zeker dat ze de crematie krijgen die ze voor ogen hebben. Ook voor u als nabestaande is dit heel fijn, omdat u dan weet dat de crematiekosten betaald kunnen worden. Alles is van te voren begroot en wellicht zijn de uitvaartwensen vastgelegd in een wilsbeschikking. Kies dus altijd voor een goede uitvaartverzekering.

Wat kost een crematie in 2023 precies bij Holtland Uitvaartzorg?

Een crematie kan veel geld kosten. Het hoeft echter geen schok te zijn wanneer u hier van te voren rekening mee houdt. Voor de nabestaanden kan het vervelend zijn om opeens veel geld te moeten betalen, daarom is het goed om hier van te voren al over na te denken. U kunt vrijblijvend een voorbespreking uitvaart aanvragen. Tijdens dit gratis advies gesprek kunnen wij u volledig informeren wat een crematie kost, maar ook wat te doen bij overlijden en hoe onze uitvaartverzorging u bij kan staan.